Meidän suhde alkoi netissä ja me muutettiin melko nopeasti yhteen, muutin miehen luo toiselle paikkakunnalle. Aluksi meillä oli tosi ihanaa. Mies oli tosi huomaavainen ja ihana, toi kaikkia lahjoja ja oli kohtelias. Aika nopeasti tilanne kuitenkin muuttui, mutta se alkoi huomaamatta.

Aluksi se oli sellaista rajoittamista, en saanut pitää yhteyttä ystäviini tai käydä juuri missään. Sitten oli sellaista haukkumista ja alistamista. Mun piti pukeutua tietyllä tavalla, leikata hiukseni tietyllä tavalla ja tehdä tietynlaista ruokaa. Itseasiassa hän halusi päättää ihan kaikesta. Me oltiin seurusteltu ehkä vuosi, kun mies kävi ensimmäisen kerran mun kimppuun. Mä pakenin tilanteen jälkeen metsään ja olin siellä niin kauan kunnes olin niin kylmissäni, että oli pakko palata takaisin kotiin. Niitä kertoja tuli sitten lisää ja aina mä juoksin metsään pakoon.  Hyvät ja huonot vaiheet vaihteli, välillä oli rauhallisempaa ja sitten taas räjähti.

Mies ei koskaan lyönyt mua kasvoihin, eikä jättänyt jälkiä pahoinpitelystä. Aika usein hän myös esti mua nukkumasta, tökki hereillä justiin kun olin nukahtanut.  Mä aloin olla tosi väsynyt. Yhtenä iltana, meillä oli ollut hyvä päivä, ei oltu riidelty eikä mitään, mies raiskasi mut. Muistan vaan sen kuinka makasin alastomana sängyssä, mies nauroi ja minä pidättelin itkua ja hoin mielessäni, että nyt en saa hajota! En kertonut tästä kellekään.

”Uusi vuosi on tuo päivä keskellä kesää”

Mä vietän uutta vuotta aina 21.7. Kyllä mä sitä tavallistakin uutta vuotta vietän, mutta oikeasti mun uusi vuosi on tuo päivä keskellä kesää. Se on se päivä, kun mä viisi vuotta sitten lähdin mun ex-miehen luota ja muutin omaan asuntoon.

Muistan viiden vuoden takaa heinäkuulta päivän, jolloin mun alkoi tehdä hirveästi mieli mansikoita. Mietin pitkään asunnossani voinko lähteä hakemaan niitä, tuleekohan ulkona ukkonen, saanko mä mennä? Sitten päätin, että nyt mä menen. Pyöräilin torille, ostin mansikoita ja ne olivat niin hyviä. Tunsin itseni ihan valtavan onnelliseksi- mulla on oikeus ostaa mansikoita, koska mä haluan tehdä niin!