Lataa Turvakamu-sovellus lisäämään lapsen tai nuoren turvallisuutta sekä tukemaan väkivallasta selviytymistä.

Sovellus tarjoaa tietoa, läsnäoloa ja turvaa omassa kännykässä. Ammattilainen saa Turvakamusta välineen auttaa lasta tai nuorta, kun perheessä on turvattomuutta, pelkoa tai väkivaltaa.

Sovelluksesta löytyy:

  • Turvallisuuspäiväkirja tapaamisten, tehtävien, tunnelmien ja kuvien tallentamiseen
  • Chat, missä voi jutella Turvakamun tai Lasten ja nuorten chatin työntekijän kanssa sen aukioloaikoina
  • Tietoa ja tekemistä omien kokemusten pohtimiseen
  • Turvasuunnitelma, mihin voi tallentaa oman suunnitelman pelottavien tilanteiden varalle

Lataa

Tuunaa Turvakamu

Turvakamu kysyy päivän kuulumisia. Turvakamulle voi myös valita erilaisia asuja ja kamua voi tuunata hatuilla ja erilaisilla asusteilla.

Turvakamu on turvanasi silloin, kun kotona pelottaa.

Turvakamu-sovellus – Nettiturvakoti

Turvakamu – Nettiturvakoti

Mikä on Turvakamu?

Sovellus yli 7-vuotiaille lapsille tai nuorille, jotka ovat kohdanneet perheessään väkivaltaa tai elävät väkivallan keskellä.

Miten Turvakamu auttaa lasta?

Turvallisuuspäiväkirjaan voi merkitä päivän tapahtumia, kuvia tai tunnelmia ja tehdä erilaisia tehtäviä. Peloista, iloista ja suruista voi jutella seuraavalla kerralla työntekijän kanssa. Lapsi saa sovelluksen tehtävistä , chatista ja päiväkirjamerkinnöistä tukea tapaamisten välillä tai siirtyessään palvelusta toiseen tai, kun lapsi odottaa väkivaltatyön ammattilaisen tapaamista. Turvasuunnitelmaan lapsi voi tehdä oman suunnitelman pelottavien tilanteiden varalle.

Miten sovellus otetaan käyttöön?

Turvakamu otetaan käyttöön yhdessä työntekijän kanssa. Ammattilainen, jolla on herännyt huoli lapsen turvallisuudesta, lataa sovelluksen yhdessä lapsen kanssa tämän puhelimeen.

Väkivaltaan pitää puuttua

Väkivallalla on vakavia ja pitkäkestoisia vaikutuksia lapsen kehitykseen ja hyvinvointiin. On erittäin tärkeää, että lähisuhdeväkivalta kaikkine muotoinen tunnistetaan, siihen puututaan ja lapsille tarjotaan monipuolista apua arjen turvaamiseksi ja väkivaltakokemuksista selviytymiseksi.

Lue lisää

Väkivallan puheeksi ottamisesta: Ota väkivalta puheeksi

Lapsen kokemuksesta: Uskalla nähdä väkivalta

Henkisen väkivallan vaikutuksista, tunnistamisesta ja siihen puuttumisesta: Henkinen väkivalta vaikuttaa lapseen – ihan oikeesti

Sovelluksen on rahoittanut Osuuskunta Tradeka.