Ensi- ja turvakotien liitto ajaa erityisesti vaikeissa tilanteissa olevien perheiden asiaa. Voittoa tavoittelemattomana kansalaisjärjestönä uskallamme tarttua epäkohtiin ja tarjota ratkaisuja. Yksi esiin nostamamme vaiettu ja vaikea teema on läheisissä suhteissa tapahtuva väkivalta. Nostamme työssämme esiin niin väkivaltaa kokeneiden, sitä käyttävien kuin sitä todistavien tai kohtaavien lasten aseman. Tarjoamme niin asiantuntijatietoa, apua kuin ratkaisuja vaikeassa tilanteessa.

Lue lisää Ensi- ja turvakotien liiton vaikuttamistyöstä täältä.

Liiton jäsenyhdistysten yhteystiedot.

Myös sinä voit vaikuttaa ja osallistua

Haluatko olla tekemässä hyviä tekoja auttaaksesi niitä, joita perheväkivalta koskettaa? Oli tekosi iso tai pieni, se on meille aina yhtä suuri ja tärkeä.

Puutu väkivaltaan

Parisuhteessa ja perheissä tapahtuva väkivalta on vaiettu aihe. Perheväkivalta tulee edelleenkin harvoin perheen ulkopuolisten, läheisten ja viranomaisten tietoon. Rikkomalla hiljaisuuden voit olla osa muutosta. Puutu väkivaltaan aina, kun kuulet tai näet sitä. kuulet siitä tai näet sitä. Auta, kuuntele ja ole läsnä. Kehota hakemaan apua.

Vaikuta puhumalla väkivallasta

Voit olla osa muutosta puhumalla perhe- ja lähisuhdeväkivallasta. Kerro rohkeasti mielipiteesi ja näkemyksesi esimerkiksi blogissa, vlogissa ja eri sosiaalisen median kanavissa. Osallistu keskusteluun hästägillä #uskallapuhua.

Tykkää Nettiturvakodista Facebookissa ja jaa päivityksiä

Pieni klikkaus ja jako on meille iso asia! Näin saamme tärkeälle asialla paljon näkyvyyttä ja ne, jotka ovat olleet hiljaa väkivallasta, rohkaistuisivat hakemaan apua.

Osallistu marraskuussa järjestettävään Valoa, ei väkivaltaa -kampanjaan

Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio järjestää joka syksy Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan, jossa puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Kampanja huipentuu YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. Tykkää kampanjasta Facebookissa ja osallistu tai tule vapaaehtoiseksi paikallisiin tapahtumiin. Osallistu keskusteluun somessa hästägillä #valoaeiväkivaltaa. Voit myös tulla mukaan tapahtuman järjestävien yhdistysten vapaaehtoiseksi suunnittelemaan tapahtumaa. Mukana olevat tahot löydät Väkivaltaobservatorion sivuilta.

Järjestä perhe- ja lähisuhdeväkivallasta kertova Tarinakengät -näyttely paikkakunnallasi

Kuva: Amanda Aho

Tarinakengät – askeleita lähisuhdeväkivallasta on osallistava näyttely, jonka tavoitteena on tehdä lähisuhdeväkivallan ilmiötä näkyvämmäksi. Näyttelyssä on mukana kenkiä ja niissä kiinni tarinoita, jotka kertovat erilaisista askelista, joita väkivaltaa kokeneet ovat kulkeneet. Näyttelyn voi järjestää esimerkiksi kirjastossa, yhdistyksen tiloissa tai vaikkapa kauppakeskuksessa. Ensi- ja turvakotien liitto vastaa näyttelyn lähettämisen kustannuksista. Opastamme mielellämme myös, miten voit toteuttaa ja koota oman vastaavan näyttelyn. Ota siis yhteys liiton Perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisy -tiimin!

Liity jäseneksi tai tue toimintaamme lahjoittamalla

Voit kannattaa toimintaamme liittymällä jonkun jäsenyhdistyksemme jäseneksi. Jäsenyys on vahva kannanotto paremman perhe-elämän ja lapsuuden puolesta! Yhdistyksen jäsenenä saat liiton Enska -lehden viisi kertaa vuodessa ja voit tulla mukaan toimintaamme luottamushenkilönä. Voit myös tukea toimintaamme lahjoittamalla.

Tule meille vapaaehtoiseksi

Meille antamasi aika on hyvin arvokasta! Vapaaehtoisena toimit mukana jäsenyhdistystemme arjessa ja olet arvokkaana tukena ja apuna erilaisten perheiden tukena. Voit osallistua oman aikataulusi mukaan ja olla mukana juuri sen verran, kuin pystyt. Vapaaehtoistoimia löytyy yhdistyksestämme laidasta laitaan: lastenhoitoapua, kampanjointiapua, vertaistukea, kokemusasiantuntijuutta, valokuvausta, remonttiapua, ruoan laittoa… Voit myös ehdottaa meille, mitä haluaisit tehdä. Etsi siis sinua lähin yhdistyksesi ja tule mukaan vaikuttamaan!