Apua lähisuhdeväkivaltaan ympäri vuorokauden

Turvakodista saat apua ja sinne voit soittaa aina, jos joku läheisessä ihmissuhteessasi on väkivaltainen tai uhkaava. Turvakodit palvelevat ympäri vuorokauden.

Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi silloin, kun kotiin jääminen väkivallan, uhkailun tai pelon takia on mahdotonta tai suorastaan vaarallista. Turvakoti on kodinomainen paikka, jossa on henkilökuntaa paikalla vuorokauden ympäri. Turvakodin henkilökunta tukee sinua kriisitilanteen ratkaisemiseksi. Turvakodit on tarkoitettu sekä naisille että miehille ja heidän kanssaan tuleville lapsille.

Turvakodissa oleminen on asiakkaalle maksutonta. Hakeutua voi myös muuhun kuin oman asuinalueen turvakotiin.

Voit lukea täältä, mitä turvakodissa tapahtuu ja miten siellä autetaan sinua.

Lähisuhdeväkivaltaan ja avun hakemiseen liittyy useita uskomuksia ja ajatuksia, jotka eivät aina pidä paikkaansa. Tutustu täällä näihin myytteihin ja pohdi omia mielikuviasi väkivallasta ja avun hakemisesta.

Miten käy lemmikkieläinten, jos lähden turvakotiin? Joskus lähteminen tuntuu vaikealta tai on mahdotonta, kun myös huoli lemmikistä on suuri.

Seuraavat turvakodit ottavat vastaan myös lemmikkieläimiä:

Turvakoti arvioi aina lemmikin tulon turvakotiin.

Kaikilla turvakodeilla on valmius auttaa lemmikin hoidon järjestelyssä. Turvakodeilla on joko vapaaehtoisia lemmikinhoitajia tai tiivistä yhteistyötä paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kanssa.