Hyvä että olet lähtenyt etsimään tietoa läheisten ihmisten välisestä väkivallasta. Näillä sivuilla kerrotaan, milloin perhe on turvallinen ja milloin se ei ole. Sivuilta löytyy myös tietoa siitä, mitä sinä voit tehdä, jos kotisi ei ole turvallinen tai olet huolissasi läheisestäsi.

Väkivalta on aina vakava asia. Erityisen vakava se on silloin, kun se tapahtuu omassa kodissa. Perheväkivalta koskettaa aina kaikkia perheenjäseniä – myös niitä, jotka eivät ole itse väkivallan kohteena.

Ensimmäinen askel väkivallan vähentämisessä on se, että siitä tiedetään enemmän.

Toinen askel on salaisuuden murtaminen eli väkivallasta puhuminen. Usein väkivaltaa hävetään ja peitellään, mutta se ei auta lopettamaan väkivaltaa. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, voit ottaa käyttöön Turvakamu -sovelluksen. Turvakamu on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joiden peheessä on tai on ollut turvattomuutta, pelkoa tai väkivaltaa.

Muistathan, että voit myös tulla juttelemaan lasten ja nuorten chattiin. Se on avoinna arkipäivisin klo 15-20. Chatin ollessa suljettuna sinua auttaa Apua väkivaltaan chat. Molemmat chatit löydät sivun oikeasta alareunasta.

Lataa Turvakamu -sovellus

Sovellus lasten ja nuorten turvaksi

Lue lisää