Hyvä, että olet lähtenyt etsimään tietoa läheisten ihmisten välisestä väkivallasta. Näillä sivuilla kerrotaan perheessä ja läheisissä suhteissa tapahtuvasta väkivallasta ja turvallisuudesta. Sivuilta löytyy myös tietoa siitä, mitä sinä voit tehdä, jos kotisi ei ole turvallinen, olet huolissasi läheisestäsi tai omasta väkivaltaisesta käyttäytymisestä tai väkivaltaan liittyvistä negatiivista ajatuksista.

Jos joudut pelkäämään kotonasi, kaikki ei ole hyvin. Perhe- ja lähisuhdeväkivalta tarkoittaa sitä, että joku perheenjäsen (isä, äiti, sisko, veli) tai joku muu läheinen ihminen (esim. serkku, isovanhempi) käyttää väkivaltaa toista perheenjäsentä tai läheistä kohtaan. Usein väkivaltana pidetään vain fyysistä väkivaltaa, kuten esimerkiksi lyömistä, potkimista tai tukistamista. Väkivalta voi kuitenkin olla muutakin. Kaikki, mikä on tahallaan tehty toisen pelottelemiseksi, satuttamiseksi tai mielen pahoittamiseksi, on väkivaltaa. On väärin joutua näkemään tai kokemaan sitä.

Väkivalta on aina vakava asia. Erityisen vakava se on silloin, kun se tapahtuu omassa kodissa. Perheväkivalta koskettaa aina kaikkia perheenjäseniä – myös niitä, jotka eivät ole itse väkivallan kohteena. Usein väkivaltaa hävetään ja peitellään, mutta se ei auta lopettamaan väkivaltaa.

Jos olet  joutunut näkemään tai kokemaan väkivaltaa, älä jää yksin, sinulla on oikeus saada apua!