Väkivaltaa tapahtuu myös kouluissa ja kaverisuhteissa. Väkivalta kaverisuhteissa voi ilmetä hyvin monilla tavoin ja sen kohteeksi voi joutua kuka tahansa. Toisten kiusaaminen on henkistä tai fyysistä väkivaltaa ja se on aina väärin.  Fyysinen väkivalta voi olla esimerkiksi potkimista, tönimistä, lyömistä tai hiuksista repimistä. Henkinen väkivalta voi olla esimerkiksi nimittelyä, uhkailua, kaveriporukasta ulosjättämistä tai toisesta otettujen kuvien tai videoiden levittämistä ilman lupaa.  

Jos olet kokenut väkivaltaa kaverisuhteissasi tai olet huolissasi ystävästäsi, uskalla ottaa asia puheeksi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Väkivallan pitäminen omana salaisuutena on raskasta. Jos käyttäydyt itse väkivaltaisesti, on sekin hyvä uskaltaa ottaa puheeksi ja pyytää apua väkivaltaisen käytöksen muuttamiseksiVäkivallan tekijä on aina vastuussa väkivallasta. 

Vaikka väkivallasta voi olla vaikea puhua, on apua tarjolla. Väkivalta loppuu harvoin itsestään, siksi siihen on tärkeä hakea apua. Väkivalta on rikos. Alle 15-vuotias ei voi saada rangaistusta tekemästään rikoksesta, mutta hän on silti korvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta.  Yli 15-vuotias voi saada tekemästään rikoksesta merkinnän rikosrekisteriin.