Tälle sivulle on koottu perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyviä maksuttomia oppaita ja muita julkaisuja.

Lisää maksuttomia ja maksullisia julkaisuja löydät Ensi- ja turvakotien liiton sivujen materiaalit -osiosta

Ensi- ja turvakotien liiton Väkivalta jättää jäljet -esitteessä kerrotaan tiivistetysti siitä, mikä on perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa ja mistä apua on saatavissa.

Ensi- ja turvakotien liiton Jussi työ ® auttaa -esitteessä kerrotaan miten ja mistä voi saada apua väkivaltaisen käyttäytymisen katkaisemiseen.

Oppaan tarkoitus on nostaa esiin asioita, jotka auttavat kotiutumaan turvakodista turvallisesti ja edistävät toipumistasi turvakodin jälkeen.

Opas kertoo miten ex-kumppanisi voi vainota sinua, päästä käsiksi tietoihin sinusta tai vain häiritä sinua – ja mitä voit tehdä asialle!

How your ex can track you, hack you, or just generally mess with your life… and what you can do about it!

Digitaalinen väkivalta parisuhteessa ja sen jälkeen on käytännöllinen opaskirja digitaalista väkivaltaa kokeneelle, ammattilaiselle ja läheiselle.

Jos lapsuuteen on kuulunut paljon vaikeita kokemuksia, vanhempana toimiminen voi olla vaikeaa. Pahan olon taustalla voi olla lapsuudessa koettu kaltoinkohtelu ja trauma. Opas on tarkoitettu vauvaa odottaville ja vauvaperheiden vanhemmille, jotka tarvisevat tiivistä tukea vanhemmuuteen

Ensi- ja turvakotien liiton Kannusta minut vahvaksi! -esitteessä kerrotaan kannustavasta kasvatuksesta ja lapsen kaltoinkohtelusta.

Timo Harjun kirjoittama ja Nina Haikon kuvittama satukirja syntyi vainoa kohdanneiden lasten auttamiseksi. Upeasti kuvitetut, viehättävät sadut sopivat kaikille lapsille, mutta puhuttelevat erityisesti niitä, joiden vanhemmat ovat eronneet riitaisesti tai joiden vanhemmista toinen eron jälkeen vainoaa entistä puolisoaan ja lapsia.

Tämä opas on tarkoitettu vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena.

Naisten Linjan oppaassa vastataan niihin kysymyksiin, joita väkivaltaa kokeneiden naisten läheiset ovat esittäneet ottaessaan yhteyttä Naisten Linjalle. Opas on luettavissa ja tulostettavissa Naisten Linjan nettisivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.