Tälle sivulle on koottu perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyviä maksuttomia oppaita ja muita julkaisuja.

Lisää maksuttomia ja maksullisia julkaisuja löydät Ensi- ja turvakotien liiton sivujen materiaalit -osiosta

Ensi- ja turvakotien liiton Väkivalta jättää jäljet -esitteessä kerrotaan tiivistetysti siitä, mikä on perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa ja mistä apua on saatavissa.

Ensi- ja turvakotien liiton Jussi työ ® auttaa -esitteessä kerrotaan miten ja mistä voi saada apua väkivaltaisen käyttäytymisen katkaisemiseen.

Oppaan tarkoitus on nostaa esiin asioita, jotka auttavat kotiutumaan turvakodista turvallisesti ja edistävät toipumistasi turvakodin jälkeen.

Ensi- ja turvakotien liiton Kannusta minut vahvaksi! -esitteessä kerrotaan kannustavasta kasvatuksesta ja lapsen kaltoinkohtelusta.

Timo Harjun kirjoittama ja Nina Haikon kuvittama satukirja syntyi vainoa kohdanneiden lasten auttamiseksi. Upeasti kuvitetut, viehättävät sadut sopivat kaikille lapsille, mutta puhuttelevat erityisesti niitä, joiden vanhemmat ovat eronneet riitaisesti tai joiden vanhemmista toinen eron jälkeen vainoaa entistä puolisoaan ja lapsia.

Tämä opas on tarkoitettu vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena.

Naisten Linjan oppaassa vastataan niihin kysymyksiin, joita väkivaltaa kokeneiden naisten läheiset ovat esittäneet ottaessaan yhteyttä Naisten Linjalle. Opas on luettavissa ja tulostettavissa Naisten Linjan nettisivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.