Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten avopalvelut tarjoavat tukea lähisuhdeväkivallan aiheuttaman tilanteen ratkaisemiseen ja kriisistä selviytymiseen. Avopalveluista voi saada apua esimerkiksi turvakotijakson jälkeen. Avopalveluihin voi tulla käsittelemään lähisuhteisiin liittyviä väkivaltakysymyksiä myös silloin, kun ei halua, tarvitse tai voi mennä turvakotiin.

Palveluita on tarjolla lähisuhdeväkivaltaa kokeneille, väkivaltaa käyttäneille tai sen käyttöä pelkääville ja sille altistuneille tai kokeneille lapsille ja nuorille. Palveluihin ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen katsomatta.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten tarjoamat avopalvelut

  • Väkivaltatyö, Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys / Lappeenranta, p. 040 765 4953
  • Väkivaltatyö, Kuopion ensikotiyhdistys ry / Kuopio, p. 044 369 7211 tai p. 044 369 7210
  • Väkivaltatyö, Viola – väkivallasta vapaaksi / Mikkeli, p. 015 365 330

Lähisuhde- ja väkivaltatyön avopalvelut, Lapin ensi- ja turvakoti / Rovaniemi, miehet p. 0400 197 442, naiset p. 0400 197 443 ja nuoret p. 040 188 0645

Väkivaltatyön avopalvelu voi olla puhelin- tai verkkoneuvontaa, ajanvaraukseen perustuvaa väkivaltatyön ammattilaisen yksilötyötä asiakkaan kanssa, ohjattuja vertaisryhmiä (aikuisille, lapsille, nuorille, väkivallan kokijoille tai tekijöille) tai parityötä, vahnhemmuustyötä tai esimerkiksi tuettua asumista. Ensisijaista on väkivallan loppuminen sekä väkivaltaa kokeneen ja sen todistajina olleiden lasten ja nuorten turvallisuus. 

Väkivaltatyön avopalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Ensi- ja turvakotien liiton väkivaltatyön avopalveluiden toimintaa ohjaavat Väkivaltatyön laatukriteerit.

Kaikissa väkivaltatyön avopalveluita tarjoavissa yhdistyksissä ympäri Suomen on sitouduttu yksilötyössä asiakkaille annettavaan yhteiseen palvelulupaukseen: Osaamme auttaa väkivallan kaikkia osapuolia. Lupaamme turvallisen, maksuttoman ja nopeasti käynnistyvän palvelun, jonne voit tulla nimettömästi.

Kaikkien Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten yhteystiedot löydät täältä.