Onko joku läheisesi satuttanut tai pelottanut sinua? Tai oletko nähnyt, kun joku perheessäsi satuttaa toista? Oletko säikähtänyt omia väkivaltaisia ajatuksiasi tai käytöstäsi? Väkivalta satuttaa aina ja sen täytyy loppua.

Hyvä, että olet lähtenyt etsimään tietoa läheisten ihmisten välisestä väkivallasta. Näillä sivuilla kerrotaan millainen on turvallinen perhe, miten toimia, jos kaverisuhteet satuttavat tai seurustelusuhteessa on väkivaltaa sekä mitä voit tehdä, jos oma käytöksesi mietityttää tai olet itse väkivaltainen. Sivuilta löydät myös tietoa, mitä voit tehdä, jos olet huolissasi ystävästäsi.

Väkivalta on aina vakava asia. Erityisen vakava se on silloin, kun se tapahtuu omassa kodissa tai tekijänä on sinulle läheinen ihminen. Perheen aikuisten välinen väkivalta koskettaa aina kaikkia perheenjäseniä – myös niitä, jotka eivät ole itse väkivallan kohteena. Väkivalta aiheuttaa pelkoa ja häpeää ja tästä syystä siitä voi olla vaikea puhua. Väkivalta vaikuttaa Suomessakin kymmeniin tuhansiin lapsiin ja nuoriin. Kotona tapahtuvan väkivallan lisäksi voit kohdata väkivaltaa kaverisuhteissa tai seurustelusuhteessa.

Jos puhuminen tuntuu vaikealta, voit ottaa käyttöön Turvakamu -sovelluksen. Turvakamu on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joiden peheessä on tai on ollut turvattomuutta, pelkoa tai väkivaltaa. Sovellus tarjoaa tietoa, läsnäoloa ja turvaa omassa kännykässä.

Muistathan, että voit myös tulla juttelemaan lasten ja nuorten chattiin. Se on avoinna arkipäivisin klo 15-20. Chatin ollessa suljettuna sinua auttaa Apua väkivaltaan chat. Molemmat chatit löydät sivun oikeasta alareunasta.

Hae rohkeasti apua! Sitä varten auttavia palveluita on olemassa: juuri sinua ja läheisiäsi varten. Jokaisella meistä on oikeus turvalliseen elämään.

Lataa Turvakamu -sovellus

Sovellus lasten ja nuorten turvaksi

Lue lisää