Olin jo nuorena tyttönä rakastunut mieheen, jonka kanssa vietin vuosia, perustin perheen. Mies oli äärettömän mustasukkainen. Vuosien saatossa mustasukkaisuus paheni ja mukaan tuli myös fyysistä väkivaltaa. Erosin, mutta hän hallitsi elämäämme ”kiristämällä” lapsien asioilla ja heidän tapaamisillaan.

En todellakaan halunnut uutta miestä elämääni ja elinkin 10 vuotta yksin. Sitten eteeni tupsahti mies, joka kehui minua, vaikkei edes vielä kunnolla tuntenut. Hän tiesi minusta paljon pelkällä katseella. Siitä se lähti. Hän tuntui olevan se puuttuva palanen minussa. Mielenkiinnon kohteemme olivat samoja. Halusimme samaa. Emme nukkuneet sinä yönä. Ensimmäisen tapaamisemme jälkeen oltuamme muutaman tunnin erossa, hän laittoi varovaisen viestin ikävästä. Siitä suhteemme lähti hurjaan nousukiitoon. Olimme olleet pari viikkoa yhdessä, kun hän muutti meille. Samoihin aikoihin hän kävi ensimmäisen kerran minuun käsiksi. Tiputin lusikan, enkä vaihtanut sitä. Se oli hänelle kauhistus.

Sain kuulla kävelytyylistäni, vaatetuksestani, meikkaamisesta, ystävien tapaamisesta, sukulaisistani ja jopa töistäni. Moitteet tulivat rakkauden tunnustusten kera. Halusin uskoa. Se rakkauden , hellyyden ja uskollisuuden määrä mitä sain häneltä, janosin lisää.

Hyvin pian jäin pois töistä. Lakkasin pitämästä yhteyttä ystäviini, sukulaisiini, jopa omissa kodeissaan asuviin lapsiini. Jossain kohtaa kyseenalaistin mieheni toiminnan, silloin tulivat myös lyönnit. Mies retuutti minua pitkin asuntoa. Heitti minut ulos. Jätti autosta pois kesken kyydin ilman puhelinta tai lompakkoa. Lähti itse kotoamme pois, enkä saanut häneen yhteyttä moneen päivään. Takaisin hän tuli vain, jos osasin sanoa oikeat sanat. Ei niitä edes ollut.

Vuoden jälkeen olin huonossa kunnossa. Olin saanut masennusdiagnoosin, verenpainetaudin, jatkuvan migreenin, näkö huononi, kuuloni aleni, sain ”epileptisiä” kohtauksia, paniikkihäiriön ja keskittymishäiriön. Olin jatkuvasti kuumeessa tai flunssassa.

Asiat kärjistyi kärjistymistään ja minä lähdin lapsen kanssa. Takaisin tullessa koti oli tyhjä. Mies oli hakenut tavaransa ja lähtenyt.

Nyt erosta on aikaa muutama kuukausi. Olen saanut ystäväni ja sukulaiseni takaisin.